oprecht-Zijn is Essentie


leraren

Iedereen kent het begrip ‘meester’. Het is iemand die een bepaald vak of gebied meester is. Het is een begrip dat meestal op wereldse dingen en beroepen staat. Zo kennen we titels als dokter, doctor, professor, meester-schilder, meester-timmerman, etc.

Maar wat nu als het gaat over dát wat de mens tot méns maakt, tot het biologische gegeven dat onderscheid kan maken in allerlei zaken? Dat gegeven dat zijn gedrag kan verheffen, zijn/haar stemmingen kan veranderen en ga zo maar door. O ja, daar hebben we psychologen, psychiaters (‘ziele’-deskundigen dus) voor uitgevonden. En dan hebben we ook nog de priesters, theologen en al hun mooie titels om aan te duiden hoe bijzonder deze mensen zijn. Kijk maar eens wat de Vaticaanse kerk allemaal heeft uitgevonden en aangesteld! Zelfs een plaatsbekleder van de Christus op aarde. Alsof jij en ik zelf dat niet kunnen vertegenwoordigen! Zij zullen je niet kunnen helpen bij deze innerlijke zoektocht omdat ze deze zelf niet hebben volbracht. Degene die dat wel deden werden door het Vaticaan vervolgd en verguisd.

Het de taak van de om de christus of anders gezegd de boeddha in jezelf te realiseren. En hierbij heb je een oudgediende nodig, vandaar dat je het begrip Meester tegenkomt binnen esoterische groepen. Dit zijn van oudsher besloten groeperingen die de innerlijke werelden bestuderen, buiten de kerken om. Daarom werden ze ketters en meer genoemd en door de kerken en hun volgers gemarteld en vervolgd. Vandaar dat deze groepen in het verborgene werkten en leefden. Gelukkig hoeft dit tegenwoordig biet meer, met het gevolg dat er veel bedrog op dit gebied plaatsvindt.

Een spirituele meester, iemand die thuis is op het gebied van volledig mens-zijn, thuis is in zijn innerlijke wereld met al zijn valstrikken en valkuilen heb je nodig op dit denkbeeldige pad naar binnen op te schonen. Om jezelf te ontdoen van al je opgedrongen en geaccepteerde illusies over het leven, je gedachten en je emoties. De tocht hoeft niet zo moeilijk en zwaar te zijn. Proef van de innerlijke wijn die geschonken wordt.

De waarheid is dat jij de boeddha, de christus al bent, maar de ervaring er mee is bij de meeste mensen ondergesneeuwd. Dus waarschijnlijk ook bij jou.De hele zoektocht is van het alleen-zijn naar het alleen-zijn! Alles wat er in die tussentijd van Bron tot aan Bron verschijnt is de speeltuin van het Goddelijke. Hecht er niet langer aan, maar weet erin te leven.

Een gerealiseerd mens -een meester-, gelukkig zijn die er kan je helpen je eigen weg te vinden en de Kern van wat je bent te ontwaken. De wijze van helpen is er een van jou uit te dagen je onzekerheden onder ogen te komen, zodat jij dat overstijgt. Daartoe hebben deze mensen allerlei oefeningen ontwikkeld die ze ‘meditaties’ zijn gaan noemen. In feite zijn het allemaal oefeningen om tot meditatie te komen. Om tot totaal alleen-zijn te komen.

Mijn inzet is om, indien nodig, je via deze website en mijn werk, wegwijs te maken in het doolhof van quasi spiritualiteit en new age gedoe waar de huidige wereld zo vol van is. Iedere afleiding is er een te veel.

Laat je inspireren en kijk voor jezelf wat resoneert. Kom na een tijdje weer eens terug op mijn site en proef dan weer. Ook je innerlijke smaakpapillen veranderen door de tijd en kunnen zich rijpen.

Veel succes op deze proeftocht.

Slechts zo hoog ik reik, kan ik groeien,
Slechts zo ver ik zoek kan ik gaan,
Slechts zo diep ik kijk kan ik zien,
Slechts zo veel als ik her-ken kan ik zijn.