oprecht-Zijn is Essentie


rust in een modern leven

De rusteloze wereld van het moderne leven heeft beslist een andere benadering nodig, al houden de reclames van vakantie paradijzen en geneesmiddelen je een ander model voor.
De vraag is hoe je wilt leven en hoe je wilt sterven. Want de toestand waarin we sterven is slechts een optelsom van het leven hiervoor. Misschien is het wel zo dat je problemen en stress niet ophouden op het moment van de dood. Immers niets veranderd, enkel de vorm.

Voor een high-energy individu, voor wie “gewoon zitten” onmogelijk lijkt, zijn er de Osho Actieve Meditaties ontwikkeld, Osho Dynamic of Osho Kundalini. Span je tot het maximum in en laat de ontspanning volgen volgens zijn eigen wijze. Het lichaam weet precies wat het heeft te doen om tot rust te komen. Maken jouw opgehoopte emoties het moeilijk om stil te zitten? Of voel je je te moe en lusteloos om wakker te blijven terwijl je tracht stil zitten? Of wil je lichaam zich gewoon bewegen, is het rusteloos? Ook dan zijn deze meditaties een uitstekend instrument om van alles los te laten. Opgeslagen energieën willen zich graag vrij voelen.
De kunst van het ontspannen zijn te midden van onze drukste dag is wat er bedoeld wordt met “alertheid zonder moeite”. De fundamentele ervaring van meditatie. Dus zelfs als je ervan overtuigd bent absoluut geen tijd te hebben voor meditatie, zijn er veel de technieken te vinden welke naadloos kunnen worden geïntegreerd in je dag.
Meditatie is gebaseerd op een eenvoudig begrijpen, in plaats van dat je vecht met de duisternis Wat in feite onmogelijk is, doe het licht aan; wordt wijzer m.b.t. de essentie van stress, burn-out en depressie. Helaas, de psychologie en psychiatrie hebben er echt geen kaas van gegeten, enkel jouw geld en energie verwisselde van eigenaar. Zolang je de essentie van leven en de juiste toedracht van verwarringen niet kent loopt het leven vast, hoe mooi je het ook maakt. De wetenschap zoals wij die kennen hebben enkel surrogaat oplossingen gevonden voor de menselijke problemen die in feite geen problemen zijn maar gebrek aan fundamentele kennis van Zijn.
De eerste trede is de laatste trede. Wij, de maatschappij, hebben onvoldoende kennis van de eerste stap, ofwel de basis van integriteit in communicatie en handelen. De foutjes komen voort uit eeuwenlang van ontwikkelingen in de verkeerde richting. Integriteit is een kwestie van je wezen, je diepst wezen. Het kan niet worden opgelegd. Zo ook met echte waarheid over de essentie van Zijn.
Deze zaken zijn de fundamenten om te komen tot juiste meditatie, juist mindfulness.
In plaats van te vechten met onszelf, in een poging om onszelf te verbeteren, proberen we te leven naar ideeën en waarden van anderen over wie of wat we zouden moeten zijn, kunnen we beginnen met onszelf simpelweg te accepteren zoals we nu zijn.
Het bestaan heeft je uitgenodigd om hier te zijn, van wie anders heb je toestemming nodig om jezelf te accepteren zoals ze bent.

Zodra we ontspannen in deze aanvaarding, zodra we stoppen met voorwenden om anders te zijn, zodra we stoppen met worstelen om op anderen (die worstelen net zo hard om ons te imponeren) indruk te maken, zodra we stoppen met proberen om onszelf te verdedigen, onszelf rechtvaardigen … Zodra we stoppen met proberen om onze wonden te verbergen, maar ze open aan de lucht en het licht te tonen dan gebeurt genezing op zijn eigen kracht.

Het is mogelijk om de geest te kalmeren zonder drank, drugs of medicijnen. Je kunt leren hoe deze waardevolle bio-computer je grootste vriend kan zijn. En hoe de “off” -knop te vinden. Als je de geest / het denken nodig hebt, kunt u deze gebruiken. Wanneer je deze niet nodig hebt, kun je het laten rusten – klaar voor wanneer je het weer nodig hebt – vrij van zijn eindeloze geklets en meningen.

Iemand beledigt jou; stel je voor dat je kunt kiezen wanneer en hoe te reageren, vrij van de gebruikelijke Pavlov-reactie om terug te slaan. Want dit creëert die eindeloze vicieuze cirkels waar onze relaties zo vaak in verdrinken. Achterlatend conflict, wrok, verdriet of een apathische relatie waar je het de rest van je leven mee moet doen.

En wat te denken van vrijheid? Er is geen grotere vrijheid dan vrij te zijn van de verwachtingen van anderen, om spontaan te kunnen leven, met het bewustzijn van vreugde. Dan te worden wat we bedoeld zijn te zijn.
En de ultieme paradox van meditatie is dat wanneer we eindelijk leren om onszelf lief te hebben – in feite alleen als we onszelf liefhebben – zijn we in staat liefde met anderen te delen. De eerste stap is om met onszelf te beginnen. Je ziet dan dat deze stap tevens de laatste stap is; jij hoeft dan namelijk niets meer te doén, alles gebeurd dan vanzelf. Volgens jouw natuur.