oprecht-Zijn is Essentie


pesten

Spijt van de pester

Pesten is een van de hete hangijzers in het onderwijs en het volwassen worden. De ware opvoeder zal zich bezighouden met de essentie van het gemene van pesten en het probleem aanpakken door tot aan de wortel van dit gedrag te gaan. Hier vind je altijd de onopgeloste pijn van de dader.

Bekijk deze video clip met aandacht. Je ziet hier hoe Mr. Toshiro Kanamori zijn klas brengt van ontkenning tot erkenning van het pesten. Vervolgens onderzoekt hij met de kinderen van zijn klas de wortels van de pesterijen. Deze video komt uit de bekroonde documentaire ‘Children Full of Life’.

Zo vaak zien we wat de heer Kanamori hier tegenkomt: We werden gekwetst en we hebben ons verdriet erover niet kunnen verwerken. We hebben of werden niet toegestaan ​​de pijn te helen.
We ontvingen geen medeleven voor de meegemaakte verwondingen, waardoor onze verwondingen zijn gaan etteren. En dan kunnen ze oplaaien om anderen te kwetsen. Dit geeft de motivatie voor het treiteren en verwonden van de andere. Hoe vaak kwamen we dit tegen tijdens onze eigen ontwikkeling

In slechts acht minuten ontvouwt zich een grandioos genezingsproces. Voel en kijk mee hoe de heer Kanamori de vlammen dooft van de pestrijen in zijn klas.
Hij schept de voorwaarden zodat psychologische en emotionele genezing kan plaatsvinden. Hij is hard en gevoelig.

Voor mensen die van mensen houden is het beleven van deze video een emotioneel gebeuren; we zullen het allemaal herkennen uit ons eigen leven.
Advies: houd je zakdoek gereed.

httpv://www.youtube.com/watch?v=Oc7S8HAfDzk&feature=player_embedded

ik was zo bang dat ze mee weer zouden pesten

 

De volledige documentaire kun je hier bezichtigen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.