oprecht-Zijn is Essentie


traumatische ervaringen

Traumatische ervaringen werken door op verschillende niveaus en spelen vandaar hun rol via de hersenen, het zenuwstelsel, voelen en handelen in het lichaam van de betrokken persoon.

Een wetenschapper, de arts, de psycholoog, de psychiater en hun collega’s zien de mens als een lichaam dat al dan niet leeft. De Mysticus ziet de mens als een zevenvoudig geheel.

De medische wetenschap was van oorsprong gevestigd in mysterie scholen. Dit waren instituten waar de mens als geheel, ook met zijn spirituele en onzichtbare delen werden beschouwd. Gedurende de tijd dat de grote kerken werden gesticht gingen deze zich met alle facetten bemoeien en werden de Mysteriescholen, de occulte (de innerlijke) wetenschappen verbannen. Hiermee werd iedere tak van wetenschap ontdaan van zijn bezieling.

De mens wordt daardoor bekeken en behandeld als een apparaat dat al dan niet voldoet aan de norm en dan hebben we etiketten nodig.

Als we naar de mens kijken zien we als 1e een fysiek lichaam dat in stand gehouden wordt door het 2e lichaam – het energie lichaam -. Wanneer het 2e lichaam weg valt kan die mens niet voortleven en is hzij dood. Het 3e lichaam bestaat uit het astrale lichaam – de wereld van overledenen. Deze wereld heeft op vele mensen meer invloed dan we vermoeden. Vanuit ons geloofs-systeem en ons wetenschappelijk-systeem bestaat deze wereld niet, dus kunnen de heren en dames psychologen en psychiaters hier niets mee en hebben zij zakken met etiketten nodig.  Het 3e lichaam is de wereld van anderen! Als deze wereld greep op ons krijgt leven we niet langer ons eigen leven! Het 4e lichaam is ons eigen mentale wereld. De mate waarin wij over een helder emotioneel- en denk-wereld beschikken, leven wij ons eigen leven. Het 5e lichaam in ons spirituele lichaam, het gebied van onze Ziel, ons wezen. Hier duidt het woord ‘psyche’ op waar de psycholoog en de psychiater zich op voorstaan. Het trieste is dat deze beroepsvelden hier niets van af weten. Zij houden zich bezig met het aangepast maken van het 1e lichaam: de mens zoals wij die op straat tegenkomen.

Wanneer er een traumatisch incident in iemands leven plaatsvindt –en dat gebeurd bij iedereen- dan wordt het lichaamsbewustzijn geheel of gedeeltelijk afgesloten; zo’n incident is namelijk tegen het voortbestaan gericht. De persoon zal door angst en of pijn overvallen worden waardoor de gebeurtenis geheel of gedeeltelijk ‘afgesloten’ wordt. Een heldere herinnering eraan wordt hierdoor verminderd of zelfs afgesloten. Onze zintuigen zullen daarna gaan reageren op associaties die met dat incident te maken hebben. De herhaling van dat incident moet voorkomen worden ten koste van alles waardoor vermijdingsgedrag zal optreden. Ook andere types van reactiepatronen kunnen ontstaan buiten de wil van de persoon om. Na verloop van tijd gaat dat gedrag tot ‘het karakter’ van die persoon worden.

Met behulp van Kaivalya counseling is het mogelijk om de diepe invloed van traumatische incidenten ongedaan gemaakt te krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.