oprecht-Zijn is Essentie


op je gemak zijn

Meditatie is een vorm van innerlijke geneeskunde. Het gebruik ervan is alleen voor het moment. Zodra je de kwaliteit van meditatie hebt geproefd en kent, zal meditatie zich verspreiden door je hele leven.
Dit betekent dat je bij jezelf thuis komt. Je ware aard neemt jouw leven over i.p.v. de onrust die je nu als ‘jouw leven’ kent. Dit is het doel van iedere serieuze innerlijke zoektocht. Er is dan geen reden meer om nog een specifieke meditatie oefening te doen; je bent immers thuis, de reis is afgelegd.

Praten, stilte, beweging, onrust of juist niet, Essentie blijft ‘op haar gemak’.

Meditatie is haar geur, haar smaak en haar bloesem dat gekend wil worden.

Het belangrijkste sleutelwoord is dat Essentie je wezen is, en dat kent geen zorgen, geen pijn noch verwarring.

Wanneer meditatie eenmaal gekend is maakt het niet uit wat je doet, jij blijft tot in je diepste kern gecentreerd en van daar uit voel je je kalm en op je gemak. Zo leef je dan jouw leven. Dit is voor iedereen bereikbaar zolang er een gezond denken aanwezig is. Alles gebeurd dan als vanzelf, vanuit jouw natuur met jouw specifieke kenmerken.

Het veel gehoorde begrip ‘spiritualiteit’ is niets anders dan dat de spirit / ziel / essentie, zijn of haar werk doet zonder de hindernissen die vaak door het denkend vermogen -het verstand- plaats vinden. Je verstand is de enige hindernis en daar dient de schoonmaak en het onderricht op gericht te zijn, zodat dit prima zijn werk kan doen.
Het is de spirit die dan vrijelijk het leven kan leiden. Met resultaat: een vreugdevol leven, niet gehinderd door de alledaagse problemen die het fysieke leven nu eenmaal voor ons in petto heeft.

Kaivalya counseling heeft tot doel de onrust in het denkend vermogen op te lossen. Het pakt de grote hindernissen aan zodat jij kunt gedijen in de rust van je eigen Zijn.

2 Responses to op je gemak zijn

 • Hermien says:

  Wat een mooi vooruitzicht wat je hier beschrijft! 😛
  Betekent dit dat jouw Kaivalya Counseling je helpt om de toestand van meditatie te leren kennen? 💡 💡

  Ik begrijp uit het lezen op deze website dat de enige problemen die de mens kent eigenlijk uit zijn denken en voelen over gebeurtenissen die hij of zij meemaakt voortkomt. Begrijp ik dat juist?

  En zorgen gebeurtenissen die wij mensen meemaken voor een bepaalde kleuring van leuk of niet-leuk die voor een patroon kunnen zorgen waardoor het leven heel vervelend wordt. Ik heb bijvoorbeeld geregeld last van depressieve buien 😳 , zouden die echt overkoombaar kunnen worden? Genezen?

  Ik ben erg benieuwd naar je antwoorden.

 • Ishwara says:

  Ja, Hermien, het doel van Kaivalya Counseling is om de gedachtewereld tot rust te brengen, evenals klassieke meditatie oefeningen. Het voordeel is dat mijn counseling en mijn vermogen als paragnost contact maakt met jouw innerlijk wezen en ik van daaruit mijn gegevens krijg hoe ik je kan coachen naar de ‘knopen’ waardoor jouw denken vast is gelopen. Door hier met jou bij te zijn en jouw ervaringen in zo’n moment weer in herinnering te laten komen kom ik vaak ‘lifters’ tegen die ik dan kan transformeren door hen ook te counselen. Hierdoor valt er een overload aan energieën van je af. Deze lifters kwamen in momenten van pijn en angst bij jouw lichaam en ‘denken’ nuttig te zijn, maar feitelijk belasten ze je in denken, voelen en uiteindelijk in gezondheid. Zie mijn pagina boven in deze kolom: psychische-ziektebeelden-mps-dis-lifters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *