oprecht-Zijn is Essentie


bewuster leven

Bewust(er) leven betekent in-relatie-zijn en dit is tegelijk de essentie van meditatie

Als kind wisten we dit al; dus er is niets nieuws onder de zon, we zijn hooguit het gevoel er van (al lang) vergeten.

Vergeet niet, dat slechts dát wat je bij het verlaten van het lichaam mee kunt nemen belangrijk is. Dit betekent dat, met uitzondering van meditatie – van bewust geleefd hebben – , niets werkelijk van belang is. Want alleen het bewustzijn kan NIET worden weggenomen; zelfs niet door de dood.

Alles dat niet in harmonie met je oorsprong is heeft de neiging zich te herhalen, dus waarom dan niet direct zo optimaal mogelijk leven? Want daardoor ontstaat een groei van jouw ervaring van leven. Zoals de natuurkunde heeft aangetoond gaat energie nooit verloren, dus ook je daden en gedachten niet. Alles herhaalt zich, het is een uitnodiging tot groei hoe lastig ook de ervaring kan zijn.

Ik realiseer me dat hier een behoorlijk radicale uitspraak wordt gedaan . . . een uitspraak waarop ik graag dieper inga in de weblog artikelen, die op deze website met enige regelmaat gepubliceerd zullen worden.

In de wereld waarin wij leven is niets blijvends, alles zal worden weggerukt, want alles komt van buitenaf. Alleen in meditatie zul je dat allesomvattende bewustzijn beleven dat nooit kán weggaan. Dit zuivere bewustzijn waar ‘meditatie’ naar verwijst, welt op vanuit je binnenste. Dat is je oorsprong en dát kan niet worden weggenomen ook niet door de dood.

Zo ook kunnen de schaduwen van bewustzijn: – compassie, liefde, genegenheid – nooit worden weggenomen.

Ze zijn intrinsieke onderdelen van het bewustzijn, ze kunnen enkel door het te leven een deel van jouw wezen worden.

Maar, zolang wij er niet vanuit leven kan het geen deel van onze levens-ervaring worden; de potentie er van zal slapende blijven. Onze levenservaringen nemen wij mee, en dat vormt jouw hemel.

Als gevolg van meditatieve ervaringen ga je leven vanuit deze innerlijke bron en gaande weg kom je steeds meer in relatie met de wereld om je heen. Ik noem dat meditatief leven; je leeft steeds meer vanuit bewuste aandacht. Dit heet Mindfulness.

Dit bewustzijn doet leven en handelen in relatie tot wat is, het is feitelijk je enige echte rijkdom. Het is de hemel waarnaar zolang werd gezocht en zoveel over gepraat. Maar dit is waar Jezus over sprak. Eenvoudiger kan het niet zijn.

De dood bestaat feitelijk uit ongeïnspireerd handelen en is in wezen niets anders dan een diepe slaap tijdens het lichamelijke leven, waaruit wij kunnen ontwaken.

Je hiermee vertrouwd maken en je coachen voorbij te gaan aan de schaduwen van het menselijk denken en voelen, is waar ik je graag bij wil helpen.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.